
Świeże warzywa i owoce dla restauracji
Plusy i brak minusów współpracy z hurtownią warzyw i owoców 🙂
Każda szanująca się restauracja chce dobrze nakarmić swoich klientów. Dobrze, czyli: smacznie, zdrowo, a także z dbałością o jakość produktów oraz ich różnorodność. A gdzie najkorzystniej zaopatrywać się w świeże warzywa i owoce dla restauracji? W markecie? Na bazarze? Bezpośrednio u producenta? Nie. Najkorzystniej będzie w hurtowni, co za chwilę udowodnimy.
W hurtowni będzie najtaniej!
Przede wszystkim dlatego, że można wynegocjować indywidualne ceny, powiązane z ciągłością zamówień. Można też wynegocjować indywidualne ceny w oparciu o wzajemną promocję marki (dobre hurtownie lubią zaopatrywać dobre restauracje!). A w ogóle to należałoby zacząć od tego, że hurtownia – jak sama nazwa wskazuje – to taka placówka sprzedażowa, która jest nastawiona na HURT, czyli ceny już na starcie różnią się znacznie od cen detalicznych.
Warzywa dla restauracji – SELIGA RADOM – oczywiście, że najtaniej!

W hurtowni będzie największy wybór!
Ktoś powie, że na bazarze może być większy? Bardzo wątpliwe. Bazar to zgromadzenie drobnych sprzedawców, z których każdy indywidualnie nastawiony jest na jak największy zysk. W efekcie każdy sprzedaje to, co w danej porze roku cieszy się największym wzięciem. Dobra hurtownia natomiast posiada w ofercie praktycznie WSZYSTKO, co tylko jest do zdobycia, właśnie z racji tego, że zaopatruje m.in. restauracje, które potrzebują często wyszukanych gatunków i odmian, niezbędnych do przygotowania konkretnych potraw.
Owoce dla restauracji – SELIGA RADOM – naprawdę duuuży wybór!

W hurtowni wszystko jest najświeższe!
Owoce i warzywa trafiają do hurtowni albo bezpośrednio od lokalnych producentów, albo prosto z importu. Czyli przebywają krótszą drogę, niż te, które widzimy w sklepach i na bazarach. Dla niektórych gatunków nawet 2-3 dni różnicy to jest czasem dużo. Ponadto dobra (i szanująca się!) hurtownia potrafi odpowiednio zadbać o przechowywane produkty. Tak profesjonalnych warunków magazynowych, a także odpowiednio przeszkolonej kadry pracowniczej nie mają często nawet hipermarkety. Można oczywiście powiedzieć, że jeszcze świeższe produkty oferują producenci… Oferta producenta, jak by nie była bogata, będzie jednak zawsze uboższa od oferty hurtowni.
Warzywa dla restauracji – SELIGA RADOM – świeżość to podstawa sukcesu!
ZOBACZ NASZE POZOSTAŁE ARTYKUŁY
Owoce i warzywa na Wielkanoc
Wielkanoc to czas, kiedy większość rodzin tradycyjnie zbiera się przy stole, by celebrować to wyjątkowe święto. W tym dniu wiele osób stawia na dania mięsne, ale nie zapominajmy, że owoce i warzywa również powinny mieć swoje miejsce na wielkanocnym stole. Jakie owoce i warzywa najlepiej pasują do świątecznych potraw i jak je podać? Oto kilka propozycji.
Jak zadbać o stoisko owocowo-warzywne?
Prawidłowo przyjęta dostawa, odpowiednie warunki przechowywania i starannie rozplanowana ekspozycja to kluczowe elementy strategii, które wpływają na sukces marketingowy. Podkreślmy te dwa słowa: SUKCES MARKETINGOWY. Owoce i warzywa kupują praktycznie wszyscy klienci, dlatego handel nimi powinien być dla przedsiębiorcy sukcesem, a nie dodatkiem, złem koniecznym, czy odrabianiem pańszczyzny. O sukces jednak trzeba zadbać i o tym będzie poniżej.